Blog

Prinsjesdag: goed en minder goed nieuws voor de zakelijke rijder.

Op Prinsjesdag zijn de nieuwe kabinetsplannen weer bekendgemaakt. De bijtelling voor de komende jaren werd daarmee ook bekend. En nu wilt u natuurlijk weten wat dat betekent als u een auto zakelijk wilt rijden.

Prinsjesdag en de auto van de zaak

De plannen voor de bijtelling in het Klimaatakkoord zijn officieel goedgekeurd. Daarbij is er goed en minder goed nieuws voor de zakelijke rijder.

Dat betekent dat:
◼️ Goed nieuws ➽ De bijtelling voor Youngtimers is ongemoeid gelaten. Dit blijft dus bestaan zoals voorgaande jaren.
◼ Minder goed nieuws ➽ De bijtelling voor elektrische auto’s is verdubbeld.

Youngtimer bijtelling vanaf 2020

We beginnen met het goede nieuws. De aantrekkelijke bijtelling voor de Youngtimer blijft ook voor het nieuwe jaar weer ongemoeid en blijft op 35% van de waarde in het economische verkeer (de dagwaarde).

Dat betekent het volgende: wanneer u zakelijk een auto aanschaft die 15 jaar of ouder is, mag u 35% bijtelling rekenen over de dagwaarde van de auto (in plaats van 22% over de nieuwwaarde). En dat is fiscaal zeer aantrekkelijk! Voor slechts een paar tientjes per maand kunt u in een heerlijke, compleet uitgeruste limousine rijden uit het topsegment.

En dan nu het minder goede nieuws.

Elektrische auto bijtelling vanaf 2020

De lage bijtelling van 4% voor de elektrische auto, tot een waarde van €50.000, gaat per 1 januari 2020 naar 8%. Daarbij daalt het plafond van €50.000 naar €45.000. Over het bedrag daarboven moet u 22% bijtelling betalen.

Maar daar houdt het niet mee op! Ieder jaar komt er 4% bijtelling bij, zodat er in 2025 ook 22% bijtelling voor de elektrische auto betaalt moet worden. Dat betekent dat het aantrekkelijke belastingvoordeel van een elektrische auto vanaf januari al fors minder interessant wordt.

Profiteren van lage bijtelling

Kortom, het zakelijk rijden van een youngtimer blijft ook in de komende jaren de enige stabiele en gunstige manier om te kunnen blijven profiteren van een lage bijtelling.

Overtuigd om een youngtimer te gaan of blijven rijden? Bekijk snel de youngtimers in onze collectie; wie weet zit uw droomauto hiertussen. Zo niet, wekelijks vullen wij de collectie aan!

Vragen? Neem gerust contact op.