Blog

De ultieme jongensdroom: BMW 320, type E21.

Voor velen was het in de jaren 70 en 80 de ultieme jongensdroom. De BMW 320, type E21. Als we dit soort bijzondere auto's weten te toe te voegen aan ons 'classic aanbod', zetten we ze graag in de spotlight.

6 cilinder en carburateur

In opvolging van de 02 modellen, kwam in 1976 de echte BMW 3 serie op de markt, met alleen 4 cilinder benzinemotoren.

In 1977 werd op de IAA van september de BMW 323i geïntroduceerd met de beroemde M20 6 cilinder benzinemotor. Ook werd vanaf toen de 320 met dezelfde motor, met 6 cilinder, geleverd. Echter, met carburateur. Een 6 cilinder in deze klasse was revolutionair!

Specs1 - classic car klassieker BMW 320 type E21 6 cilinder - Koster en Hogeslag Automotive.JPG

Deze prachtige auto is afkomstig uit Zwitserland. De eerste eigenaar, herr Erwin Blaser, kocht deze schitterende BMW in de kleur Polaris Zilver metallic, bestelde er een automatische transmissie bij, evenals een rechterbuitenspiegel, groen getint glas en een mooie Blaupunkt Nürnberg radio met voorkeuze toetsen.

Onder de auto werden in plaats van de stalen wielen de veelspaaks originele Alpina wielen besteld.

Ieder jaar een servicebeurt

De auto werd geleverd op 7 april 1982 door BMW dealer Rudolf Bühler in Neuenberg. Op 4 juni 1982 werd, na 2158 kilometer, de 1e doorsmeer uitgevoerd. Vanaf dat moment ging de auto ieder jaar(!) naar de BMW-dealer voor de servicebeurt.

"Het originele serviceboek was te klein om alle jaarlijkse beurten in te vermelden"

Elk jaar, vanaf de maand november, ging de auto in een verwarmde garage. En in april werd hij er weer uitgereden. Het originele serviceboek was te klein om alle jaarlijkse beurten in te vermelden, daarom kwam er een boekje bij, zodat toch elke service vermeld kon worden. Tot 3 maal toe werden de distributieriemen vernieuwd, waarbij de laatste bij 100.964 km.

Deze BMW is nog nooit in zijn leven in aanraking geweest met sneeuw of pekel. Gezien de toestand van de auto denken we zelfs dat 'ie nog nooit een regenbui heeft gezien.

Specs2 - classic car klassieker BMW 320 type E21 6 cilinder - Koster en Hogeslag Automotive.JPG

100% originele classisc car

Wij durven te beweren dat deze BMW 320 de allermooiste is van Europa! Origineler en in betere staat bestaat niet. Dit is duidelijk geen gerestaureerd exemplaar, maar 100% origineel en zelfs niet gespoten.

Alles, werkelijk alles aan deze BMW is in nieuwstaat.
◼ De bekleding is niet verkleurd;
◼ de chromen lijsten blinken nog als nieuw;
◼ alle bouten en moeren zijn nog in nieuwstaat;
◼ geen enkele corrosie heeft ook maar iets aangetast en;
◼ aan de onderzijde van de auto zijn de bouten en moeren nog geheel blank.
◼ Uiteraard is de auto geheel rokersvrij; de asbakken die aanwezig zijn, zijn ongebruikt.

Beleggen klassieke auto

Denkt u dat we alles hebben genoemd? Blijkt de auto ook nog een extra set lichtmetalen winterwielen te hebben, die bij de prijs zijn inbegrepen. En ook zaken als het wielreparatiesetje, de boekjes etc. zijn nog helemaal compleet!

Oprecht durven wij te stellen dat deze BMW 320 E21 een beleggingsobject is. De waarde zal in deze staat alleen maar toenemen. Dit komt nooit meer voor!

Liefhebbers

Wij willen deze auto alleen maar verkopen aan een kenner en liefhebber, of iemand die zijn jongensdroom in vervulling wil laten gaan en deze auto op waarde weet te schatten.

Bekijk hier alle informatie over de auto plus een prachtige fotorapportage. Interesse? Meer weten? Maak snel een afspraak!