Youngtimer kopen.

Youngtimer kopen: lage bijtelling.

Een 'nieuwe' Youngtimer, daar denkt u al een tijdje over na. Is dat wel wat voor u? Wij vertellen u graag wanneer en waarom een Youngtimer interessant is. En vooral ook wat u van een Youngtimer mag verwachten. Want er zit nogal verschil in een auto die qua leeftijd in de Youngtimerregeling valt en een auto die geschikt is om in te zetten voor de Youngtimerregeling.

Lage bijtelling

Door de Youngtimerregeling is rijden in een droomauto van 15 jaar oud zeer aantrekkelijk. Een goede Youngtimer kan de perfecte balans zijn tussen ratio en emotie. Want voor de aanschafprijs van de Volkswagen Polo kunt u nu al rijden in een prachtige Mercedes-Benz E-klasse of een BMW 5-serie met een fijne motor en veel luxe.

Hoe dat precies zit?

 • ◼️️ De bijtelling is lager dan bij nieuwere auto’s als gevolg van de youngtimerregeling. Doordat de auto’s de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt, mogen deze zakelijk aangekocht en prive gebruikt worden tegen een bijtellingstarief van 35% van de dagwaarde. Bekijk de pagina youngtimer regeling voor een uitgebreide uitleg over het bijtellingstarief en de dagwaarde.
 • ◼️️ Youngtimers zijn relatief goedkoop in aanschaf. Zo kunt u een zakelijke auto rijden met een mooie uistraling, zonder hoge aanschafkosten. Let op: relatief goedkoop betekent niet dat de goedkoopste optie ook de beste is. Omdat de auto’s 15 jaar oud zijn, is het belangrijk om de juiste auto te zoeken met een sluitende historie, perfecte staat van onderhoud en een nette uitstraling. Het verschil in aankoopprijs is dan soms wel 50%, de vraagprijs voor een vaag exemplaar kan rond de 10.000 liggen, waar je voor 15.000 een perfecte auto kunt kopen. Juist omdat de historie en het onderhoud uit het verleden bepalend zijn voor de technische en optische staat van een Youngtimer, is het goed niet te besparen bij aankoop. Het verschil in de vraagprijs is vaak klein ten opzichte van de kosten van eventueel achterstallig onderhoud.
 • ◼️️De afschrijving is relatief gunstig.️️ Doordat de aanschafprijs laag is, is de afschrijving boekhoudkundig ook laag en daarmee de kosten voor uw bedrijf. Echter, de werkelijke afschrijving zal nog lager liggen omdat een mooie Youngtimer altijd een goede restwaarde vertegenwoordigt.


Youngtimer; wat mag u verwachten?

Youngtimers zijn er in alle soorten en maten. Daarom doet u er goed aan om de volgende dingen na te gaan: Hoeveel eigenaren heeft de auto gehad? Hoevaak heeft de auto onderhoud gehad? Wat is de kilometerstand van de auto? Welke onderdelen zijn vervangen en wat is nog origineel?

Koopt u een Youngtimer bij Koster & Hogeslag Automotive, dan kunt het volgende verwachten:

 • ◼️ Uniek aanbod door dagelijks onderweg te zijn in Europa en Zwitserland.
 • ◼️ Sluitende onderhoudshistorie.
 • ◼️ Aantal eigenaren inzichtelijk (max 2).
 • ◼️ Uitmuntende optische staat.
 • ◼️ Perfecte aflevering door eigen servicemogelijkheden/werkplaats.
 • ◼️ Mogelijkheden voor taxatierapportage voor dagwaardebepaling.
 • ◼️ Hulp en advies bij het financiele aspect van het kopen van een Youngtimer.

 • We doen er alles aan om mooie, goed onderhouden Youngtimers te vinden met weinig kilometers. In ons portfolio vindt u een aantal van deze door ons verkochte auto's.

  Soorten Youngtimers

  Ons Youngtimer aanbod wisselt wekelijks. Want elke week zijn wij onderweg door Europa om de mooiste auto's naar onze showroom te halen.

  Ons aanbod bestaat onder ander uit: