Youngtimer verzekering.

Alles over verzekering van youngtimers.

U wilt een mooie youngtimer kopen, natuurlijk omdat deze prachtig is, maar ook omdat het voordelig is door de youngtimerregeling. U heeft een prachtexemplaar gevonden in ons aanbod. Als u deze koopt bent u daar vast erg trots op.

Trots is misschien wel de beste graadmeter van een relatie. Ook van de relatie met uw auto. En waar u trots op bent, dat wilt u verzekeren.

Voor de verzekering van uw youngtimer adviseren we u om een speciale youngtimer verzekering te overwegen. U betaalt dan minder premie, omdat uw auto dan verzekerd is tegen taxatiewaarde in plaats van nieuwwaarde.

Youngtimer verzekering: bekijk de voorwaarden

Om te beginnen: de ene verzekeraar heeft een andere definitie van het begrip youngtimer dan de andere. Het is dus verstandig om eerst na te gaan of de verzekeraar uw auto ook inderdaad als youngtimer ziet. Is dat zo, dan is de kans op premievoordeel groot.

Let wel op de aanvullende voorwaarden van de verzekeraar:
◼️ Sommige verzekeraars verzekeren een youngtimer alleen als die als tweede auto wordt gebruikt;
◼️ of ze stellen een maximum aan het aantal kilometers dat u er per jaar mee rijdt.

Taxatiewaarde youngtimer & verzekering

Een youngtimerverzekeraar houdt rekening met de werkelijke waarde van de auto en vergoedt bij total loss de taxatiewaarde in plaats van de veel lagere dagwaarde die andere verzekeraars hanteren. U moet dan wel een taxatierapport van een erkend taxateur kunnen laten zien. Wij werken hiervoor samen met taxateur Jonker Wesdorp.

De juiste verzekering voor uw youngtimer

Net als bij jongere auto’s kunt u ook bij een youngtimerverzekering kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Van een eenvoudige WA-dekking tot een allriskverzekering en van inzittenden-dekking tot pechhulp en uitgebreide rechtsbijstand. Met een no-claimkorting wordt uw premie in de loop van de tijd steeds lager.

Gebruikt u uw youngtimer alleen recreatief? Dan krijgt u vaak extra korting. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid online de premie te berekenen.

Vragen over het verzekeren van uw youngtimer? Neem contact op.