Youngtimer wegenbelasting.

Wegenbelasting en uw youngtimer.

Rijden in een van onze exclusieve youngtimers staat voor ultiem rijplezier tegen een lagere aanschafprijs en met zakelijk voordeel dankzij de lage bijtelling. Helaas moet ook voor een youngtimer wel gewoon wegenbelasting worden betaald. Net als voor andere auto’s. Het is niet anders. Alleen volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van wegenbelasting.

Hoeveel wegenbelasting moet u betalen?

De hoogte van de wegenbelasting hangt af van:

  • ◼️️ De hoogte van het provinciale deel van de belasting;
  • ◼️️ De soort brandstof waar uw youngtimer op rijdt;
  • ◼️️ Het gewicht van uw auto.

Bij aanschaf van uw youngtimer krijgt u een kentekencard. Dat is de opvolger van het papieren kentekenbewijs. Op uw kentekencard staat in de rubriek ‘Massa rijklaar’ het gewicht. Om de gewichtsklasse te bepalen, moet u 100 kg van dit getal aftrekken. De gewichtsklassen lopen van 0 kg tot 5050 kg.

Overgangsregeling

Voor auto’s van voor 1988, die nog geen veertig jaar oud zijn, geldt een overgangsregeling. Of u daarvoor in aanmerking komt, kunt u bepalen met de rekenhulp Overgangsregeling voor oldtimers op de website van de Belastingdienst.

Youngtimer leasen en wegenbelasting

Least u een youngtimer, dan betaalt de leasemaatschappij of werkgever de wegenbelasting voor u. Meestal is de wegenbelasting inbegrepen in de leasevergoeding.

Youngtimer dealer

Van plan om een youngtimer te kopen en opzoek naar een dealer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk snel ons volledige youngtimeraanbod. Tip: verdiep u ook eens in de youngtimerregeling, youngtimer verzekering en het zakelijk rijden van een youngtimer.

Vragen over leasen van een youngtimer? Neem contact op.